Over Bram

Mijn werk als fysiotherapeut doe ik met veel plezier, maar ik merkte na verloop van tijd toch dat ik nog iets miste. In de fysiotherapie wordt er vaak mechanisch gekeken naar de mens. Maar wat mij opviel: met die manier van werken kwamen veel mensen terug met dezelfde klachten.

Wat ik me bijvoorbeeld afvraag: waarom krijgen mensen lichamelijke klachten na een te verwerken verlies? En waarom krijgt de ene persoon wel klachten, en de ander niet? Binnen de fysiotherapie is hier geen goed antwoord op te vinden.

bram rolloos cranio sacraal therapie

Studie fysiotherapie

In 2005 begon ik met de studie fysiotherapie, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Dit was niet waar ik zo enthousiast over was geworden. Ik kon me niet motiveren en vond het moeilijk mijn omgeving te vertellen dat het studeren me niet goed af ging. Ook met mij ging het steeds minder goed. Ik voelde me onbegrepen en onzeker over mijn plek in de wereld.

Zelfontwikkeling

Twee jaar later vond ik deel van mezelf in cursussen NLP (zelfontwikkeling). Ik vond dit spannend, maar vooral ook gaaf! Het lukte me naderhand om meer van mezelf te laten zien. Om mijn leven steeds meer in te delen zoals ik wilde.

Ik besloot alleen op reis te gaan, naar Schotland. Een tijd waarin ik veel over mezelf leerde en een knoop doorhakte: ik wilde opnieuw fysiotherapie gaan studeren. Deze keer op mijn manier. Bij een opleider die bij mij paste.

Niet het eindstation

Mijn diploma was een mooie basis, maar niet het eindstation. Naast fysiotherapie krijg ik energie van mezelf blijven ontwikkelen; laten zien wie ik ben en anderen daarbij helpen. Het is aanstekelijk als ik het vonkje van enthousiasme in iemand ogen zie of zie dat iemand stappen zet voor zichzelf. Daar word ik blij van.

Waarom cranio sacraal therapie?

In mijn jongere jaren ging ik met mijn ouders naar een holistisch therapeut, die me het verschil leerde tussen het hoofd (bewuste) en het lijf (onbewuste). Als deze op één lijn zitten, lukt hetgeen wat je wilt bereiken. Maar heb je onbewust een overtuiging die dit in de weg staat? Dan lukt het niet, hoe graag je het ook wilt. Toen cranio sacraal therapie op mijn pad kwam, vielen de puzzelstukjes op hun plek.

Wat is cranio sacraal therapie?

Staan voor wie je bent

Met cranio sacraal therapie kun je ontspannen en dieper kijken naar wat er in het lichaam zit. Wat is er gebeurd (trauma) waardoor er spanning of pijn zit? En waarom lukt iets niet, terwijl je het zo graag wilt? Door bij deze lading te blijven maak je ruimte, volgt er ontspanning in het lijf en gaat alles meer stromen. Je voelt je lichamelijk beter, er lukt meer en je kunt meer gaan staan voor wie je bent.

Voor wie?

Contact

Bram Rolloos

Praktijk Rolloos
Schoterlandseweg 89
8454 KD Mildam
Google Maps

info@craniorolloos.nl
06-46012080

KvK-nummer: 78372364